Kestävä kehitys ja vastuullisuus – oikeita tekoja vai sanahelinää.

Välillä melkein huvittaa, kun nykyään kaikki on niin vastuullista, ainakin mainospuheissa. Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa, mikä on vastuullista toimintaa ja kestävää kehitystä?

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030 tähtää äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon. Ohjelman kantava periaate on, että ketään ei jätetä kehityksessä jälkeen. Kestävään kehitykseen liittyy olennaisesti ajatus planeetan rajoista. Ihmisen toiminta on sopeutettava maapallon luonnonvaroihin ja luonnon kestokykyyn.

YK:n kestävän kehityksen päätavoitteita on yhteensä 17. Ne ovat suuria, maailman valtioita koskevia tavoitteita mutta mikään ei estä pohtimasta niitä myös oman liiketoimintamme näkökulmasta: Me puuhastelemme päivittäin tavoitteen 7 (edullista ja puhdasta energiaa) parissa, myös tavoitteet 12 (vastuullista kuluttamista) ja 13 (ilmastotekoja) liittyvät läheisesti jokapäiväiseen toimintaamme. Olemme osa sitä ruohonjuuritason porukkaa, joka pyrkii etsimään asiakkaalle parhaan mahdollisen ratkaisun esim. ympäristöä arvostavaan lämmitystapaan siten, että ratkaisu on myös vastuullinen. Meille vastuullisuus tarkoittaa mm. sitä, että valitsemme tuotteet sellaisilta valmistajilta, jotka ovat edelläkävijöitä tuotekehityksessä. Arvostamme uusia, ympäristötekijät entistä paremmin huomioivia innovaatioita ja haluamme olla pieni palanen siinä ketjussa, joka tekee maailmasta hieman paremman, sanotaan nyt vaikka ”lämpöpumppu kerrallaan”. Arvostamme myös kotimaisuutta, mutta se ei ole meille itseisarvo. Jos toimimme täällä kotimaassa ”laput silmillä” seuraamatta, mitä esim. muualla Pohjoismaissa tai Euroopassa tehdään, hyytyy kehitys nopeasti. Haastajia on hyvä olla, näin myös jo valmiiksi korkeatasoinen, kotimainen tuotekehitys säilyy vahvana.

Pyydä tarjous lämmitysremontista! Soita (03) 2399 0000 tai jätä yhteydenottopyyntö verkkosivujen kautta europutki.fi

Huom. artikkelin alussa lainaus, sekä Agenda 2030 kuvake Suomen YK-liiton sivuilta.

Jaa: