Putkiremontti omakotitaloon kannattaa toteuttaa ajoissa, sillä se tulee paljon edullisemmaksi kuin vahinkojen korjaaminen niiden jo tapahduttua. Kun omakotitalon putket alkavat olla 30 vuotta vanhoja, niihin voi tulla vuotoja. Itse putki tai jokin putkiliitos voi pettää ja varsinkin jos vuoto on vain pieni, niin kuin se alussa usein on, voi se tulla kosteusvauriona esiin vasta aikojen päästä ja ehtiä tehdä laajojakin vaurioita rakenteisiin.

Yllätyksenä voi tulla vakuutuskorvauksen pienuus kun ikävähennykset otetaan huomioon. Huomioitavaa on myös se, että vain osa vahingon seurauksista on korvattavia, kuten rakenteiden ja irtaimiston tuhoutuminen. Sen sijaan kosteuden ja homeen aiheuttamia terveyshaittoja, mielipahaa ja stressiä ei voi korvata. Vakuutukset yleensä korvaavat ennalta arvaamattomia, äkillisiä vahinkoja, eivät jo käyttöikänsä päähän tulleita tuotteita, jotka oletetaankin uusittavan tietyin aikavälein.

Remontin jälkeen ikävähennykset nollaantuvat ja vakuutusmaksut usein alenevat. Vesivahinkoa ei kannata jäädä odottelemaan, vaan on paras toimia ennakkoon. Ennakoimalla säästyt ongelmilta ja ylimääräisiltä kustannuksilta ja monelta muulta harmilta.

Korroosion ja vesivahingon aiheuttamia tyypillisiä ongelmia ovat muun muassa:
• juomaveden laadun huononeminen
• rakenteiden ja irtaimiston tuhoutuminen tai vaurioituminen
• kosteus- ja homeongelmat
• suuret korjauskustannukset ja muut taloudelliset menetykset
• ongelmien aiheuttama stressi ja mielipaha
• kiinteistön arvon lasku

Putkiremontti kannattaa teettää omakotitaloon viimeistään, kun putkien ikä ylittää 30 vuotta, sillä vesivahinkojen mahdollisuus yleistyy huomattavasti tämän ikäisissä putkissa.

Putken laskennallinen käyttöikä Suomessa on 30–40 vuotta. Putkiremontin ajankohtaan vaikuttaa kuitenkin moni asia. Putkien syöpymistä voivat nopeuttaa esimerkiksi veden ja putkimateriaalin laatu, asennusvirheet yms.

Vuodenajalla ei ole merkitystä remontin kannalta, vaan sen voi teettää milloin vain ja muutenkin omakotitalon putkiremontti on kaikin puolin helppo ja nopea. Talossa voi myös asua koko remontin ajan ja vesi on katkaistuna vain yhtenä päivänä, silloin kun uusi putkisto kytketään käyttöön.

Bonuksena tulee raikas juomavesi ja kyllä se kahvikin maistuu paremmalta puhtaasta, raikkaasta vedestä keitettynä.

Remontin hinta on yleensä 5.000-10.000 euroa ja työn osuudesta saa kotitalousvähennyksen. Hintahaitarin yläpäässä uusitaan usein jo kalusteitakin, esim. hanat voi tarvittaessa päivittää kustannustehokkaasti remontin yhteydessä. Jos ei halua maksaa koko investointia heti, voi sen rahoituksella pilkkoa sopiviin kuukausieriin. Joka tapauksessa putkiremontti on aina sijoitus omaan kotiin, niin mielenrauhan kuin arvonnousunkin kannalta.

Jos olet epävarma putkiremontin tarpeellisuudesta taloosi, pyydä asiantuntijamme ilmaiselle katselmuskäynnille – hän ei myy sinulle mitään mitä et tarvitse.

Puh. (03) 2399 0000 (ma-pe klo 8-16), europutki@europutki.fi (24/7)

Jaa: